Ny tårta!

Igår gjorde jag en ny tårta, tyvärr trodde jag att jag hade mer sugarpaste än vad jag verkligen hade så jag fick fuska en hel del!
Täckte med rosa vaniljsmörkräm och chokladsmörkräm.

Jag tycker verkligen inte den är fin men det var mest smakerna jag var ute efter att testa denna gången.


(Tårtan är gjort på 4 bottnar.)
Lager 1; Vaniljkräm och hallonsylt
Lager 2; Chokladmousse med crisp
Lager 3; Grädde blandad med mycket hallonsylt

Jag spacklade den med chokladsmörkräm och gjorde även "dammar" med smörkräm så inte fyllningarna skulle rinna ut. Detta gjorde att det blev alledes för mycker smörkräm så den blev för söt. Jag kan dock tänka att den blir ganska bra om man bara har 3 bottnar och skippar chokladmoussen, och tar lite mindre smörkräm!


Rosa fot!

Här är 2 bilder på foten som jag gjorde i torsdags.
Är ganska nöjd med den, min sambo trodde inte ens att jag gjort den själv!

Som man kanske ser på bilden har jag även lagt ut sugarpaste för att öva. Jag la det över en burk!

Mina första tårtor!

I lördags gjorde jag mina första tårtor med sugarpaste!
Har gjort tårtor förr men då har det "bara" varit gräddtårtor.

Eftersom min sambo är inne i en period där han älskar Plopp så tänkte jag att det fick vara med i tårtan..

Här kommer hur jag gått tillväga, steg för steg:


På morgonen gjorde jag Ploppmousse genom att värma grädde och Plopp i en kastrull tills chokladen smällt.
Noga att grädden INTE får koka!!!
Sedan ställde jag den i kylen så att den blev kall.


Jag skar ut två små tårtbottnar av en paket "köpebottnar".


Första lagret:
Mosade hallon blandade med grädde på den ena, och mosade blåbär och grädde på den andra.


Andra lagret;
Ploppmousse.


På med locket!


Spacklat tårtorna med grädde.


Täckta med sugarpaste och dekorerade med blåbär/hallon.




Jag är ganska nöjd med mina allra första tårtor, men jag kommer fortsätta öva!!!






I eftermiddags testade jag att färga lte sugarpaste med röd karamellfärg, blev jättesöt rosa!
Jag gjorde en rosa fot, bild kommer!

Jag testade även att lägga ett sugarpastelock, visserligen på en burk men det var mest för att träna min teknik!
Övning ger färdighet!


Blåbärsmuffins

Jag skulle baka blåbärsmuffins åt min sambo, som har tjatat om det ett tag.
Dom blev totalt misslyckade, jag tyckte smeten var konstigt tjock men jag vet ju inte hur just detta recept är.
Men i ugnen blev dom helt platta och ser trista ut, jag tänkte ju mig höga fina amerikanska blåbärsmuffins!
Får hoppas dom är goda iallafall!

Jag gjorde en halv sats sugarpaste med, den håller 1 månad så jag behöver ju inte stressa att göra något av den.

Ska bli skoj om jag kommer igång att baka lite tårtor nu!

Hemmagjord sugarpaste

Detta recept är hämtat från www.emeliesgodsaker.se

Noga med rätt mängd av allt!!!

Detta behöver du

1msk gelatinpulver
4msk kallt vatten
1msk matolja
1½ dl vit baksirap
ca 15 dl florsocker

Gör så här
Lägg gelatinpulvret och vattnet i vattenbad över en kastrull med sjudande vatten.
När gelatinet har löst sig helt i vattnet, lägg i oljan och sirapen.
Häll upp florsockret i en stor skål och häll i vätskeblandningen.
Blanda sedan för hand eller med degkrokarna i en hushållsmaskin, ej elvisp.
När blandningen är någorlunda fast och inte alltför kladdig, ta upp och knåda tills den är slät. Tillsätt lite mer florsocker om det behövs men hellre för lite florsocker än för mycket.
Vira in degen ordentligt i plastfolie, förvara sedan detta mörkt i en lufttät burk och låt degen vila där någon dag innan den ska användas.
Förvaras i rumstemperatur och håller minst en månad.


Välkommen till min nya blogg!

Här kommer jag lägga in bilder på det jag bakar, kanske en del recept med!

Jag har alltid älskat att baka och hade tom planer att bli konditor när jag skulle välja linje till gymnasiet.

 


Kladdkaksmuffins


RSS 2.0