Namnfest-tårtor!





Jag gjorde alla 3 tårtorna likadana i fyllningen.
1:a lagret: Vaniljkräm+ hallonsylt
2:a lagret: Grädde med hallonsylt och halvmosade hallon.
Spacklade tårtorna (oh gjorde även damma) av chokladsmörkräm.
De är täckta med sugarpaste och dekorerade med råsafärgad sugarpaste.
Jag fuskade faktiskt och köpte färdiga chokladbokstäver!

Tyvärr blev fyllningen för "blöt" så mittentårtbotten "försvann" lite.
Nästa gång blir det nog bara sylt i grädden!
Sen var sugarpasten för "hård" så det gick liksom inte att komma genom riktigt med skeden när man åt, tror dock detta beror på att jag inte tog ut som från kylen i tid!

Man lär sålänge man lever och detta var ju faktiskt mina första "riktiga" tårtor,
jag är supernöjd med utseendet iaf!



Smörkräm

Ingredienser till Smörkräm:

100 gram smörkräm
  • 100 gram smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Ev. smaksättning av smörkräm: 3 msk snabbkaffe eller espresso (mockasmörkräm)
  • Eller 2 msk kakao (chokladsmörkräm)

Så här lagar du Smörkräm:

  1. Rör smör mjukt. Mikra ev. smöret lite i mikron.
  2. Tillsätt sockret och vaniljsocker och rör till en jämn smörkräm.
  3. Tillsätt ev. smaksättning som kaffe eller kakao till smörkrämen för mockasmörkräm eller chokladsmörkräm.

RSS 2.0