Ny tårta!

I måndags var jag hos en kollega på eftermiddagskaffe, jag tog med mig tårta!
Understa lagret fyllde jag med vaniljkräm och andra lagret med Ekströms hallonmousse.
Spacklad med chokladsmörkräm (som vanligt..hehe)
Täckt och dekorerad med sugarpaste.




Den här tårtan blev riktigt god tyckte jag!

Mjölkfri tårta!

Ja jag fick till den till slut!

Understa lagret tog jag Carlshamn vispa lätt blandat med hallon och mosad banan.
Andra lagret blev det Oatlys vaniljkräm blandat med snabbgelatinmix,somm jag först överdoserade men lyckades rädda genom att lägga till Oatlys imat!
Tårtan är spacklad med chokladsmörkräm gjord på mjölkfritt smör såklart!
Jag gjorde även dammarna av smörkräm!
Tårtan är täckt med sugarpaste och dekorerad med pusselbitar och humlor gjorda i SP!



Utmaning!

Till helgen ska min brorsdotter Sissel firas av sin farmor och farfar (mina föräldrar mao).
Jag tänkte överraska lite med att göra en tårta som mina föräldrar tar med upp!
Detta är en stor utmaning för mig då Sissels lillebror Knut är mjölkallergiker så jag måste göra tårtan mjölkfri!
Jag brukar ju "fuska" genom att ha "köpebottnar" men eftersom det är mjölkpulver i dom så får jag göra egna.
Sen funderar jag på fyllningen.
Jag tror jag kommer göra vaniljvisp(mjölkfri såklart) i ett lager, och sen kan jag inte bestämma mig och jag ska ha chokladpudding eller "grädde" med bär i det andra lagret.
Jag behöver helt enkelt tips!!

Tårtan ska jag dekorera med vit sugarpaste, sen tänkte jag försöka mig på att göra pusselbitar (även dessa av sp) i olika färger och lägga på.
(Sissel älskar att pussla!)

Givetvis kommer en bild in på fredag!

Kärleksmums

Recept & bild hittade jag på Melanies blogg!


Kärleksmums

Till kakan:

200 gram smör eller margarin
2 dl vatten
4,5 dl socker
4,5 dl mjöl
5 ägg
3 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver

- Sätt på ugnen på 200 grader. Även 200 grader vid varmluftsugn

Smält smör och tillsätt vattnet i en kastrull.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i sockerblandningen. Tillsätt smörblandningen.
Häll upp i en långpanna med bakplåtspapper.
Gräddas i ugnen 20-25 minuter (håll koll och prova med bakstickan så den inte blir för torr)

Till glasyren:

150 gram smör eller margarin
4-8 msk kallt kaffe (smaksak, men jag brukar ta 5 st)
3 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
florsocker i den mängd att glasyren tjocknar ( ca 5-7 dl)

 


Smält smöret och tillsätt sedan övriga ingredienser.
Rör ner florsocker lite i taget tills glasyren får en någorlunda tjock konsistens.
Bre sedan glasyren över en något avsvalnad kaka.
Stö över cocos och skär kakan i fyrkanter när den är torr.



RSS 2.0